Eşti aici

Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea

Volumul  Sfântul Antim Ivireanul – Cultura și spiritualitatea europeană și caucaziană de la sfârșitul secolului al XVII-lea și începutul secolului al XVIII-lea  cuprinde comunicările simpozionului cu același nume coordonat de către Părintele Prof. Univ. Dr. Nicolae Dură de la Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța, Doctor Honoris Causa al Universitatăţii de Stat „Ivane Javakhishvili” din Tbilisi (Georgia), bun cunoscător al culturii şi spiritualităţii georgiene.

Data publicației: 
Februarie 2020

au susținut prelegeri sau au trimis comunicări spre a fi prezentate la acest simpozion, o serie de personalități ale culturii românești, dar și cercetători din străinătate, printre care amintim: Acad. PhD Prof. Giorgi Kvesitadze, Președintele Academiei Naționale de Științe din Georgia, PhD Prof. Giorgi Alibegashvili, Profesor al Universității „Sf. Andrei” a Patriarhiei Georgiei și consilier municipal, Arhim. Prof. Adam Vakhtang, Rectorul Universităţii „St. King Tamar” a Patriarhiei Georgiei, PhD Assist. Prof. Zviad Tkeshelasvili, Profesor al Universităţii „StKing Tamar” a Patriarhiei Georgiei, PhD Prof. Mariam Chkhartishvili, Șeful Departmentului de Istorie Medievală de la Institutul de Istorie și Etnologie al Universității de Stat din Tbilisi, PhD Prof. Piotr Kroczek, Universitatea Pontificală „Ioan Paul II” din Cracovia, Polonia, PhD Pance Kjosev, Facultatea de Drept „Sf. Clement de Ohrida” din Skopje, Macedonia.