Eşti aici

Manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor

21 Februarie 2018 / Biroul de catehizare a rromilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 20 februarie, cu prilejul împlinirii a 162 de ani de la Dezrobirea Rromilor, au avut loc o serie de manifestări spiritual-culturale dedicate Zilei Dezrobirii Romilor.

 

La Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae”  din Râmnicu-Vâlcea a fost săvârșită slujba de Parastas pentru rromii decedați în lagărele naziste și în deportări. La slujba au participat și reprezentanții rromilor din Judetul Vâlcea.

În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Dezrobirii Romilor, la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul din Râmnicu-Vâlcea, a avut loc un seminar dedicat istoriei și culturii etniei rrome.
În cadrul colocviului Părintele Nicolae-Dorin Buda a prezentat proiectele culturale și sociale derulate în cadrul Biroului de Catehizare a Romilor din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, pentru ca în continuare să fie prezentate aspecte privitoare la istoria și tradițiile acestei etnii, precum și dezbateri referitoare la identitatea culturală în contextul globalizării.

Alte articole despre: