Eşti aici

Tineri din Arhiepiscopia Râmnicului prezenți la ITO 2017

1 Septembrie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, 55 de tineri din Arhiepiscopia Râmnicului participă zilele acestea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, eveniment ce se desfășoară la Iași în perioada 1-4 septembrie.

Ceremonia de deschidere a fost organizată în Grădina Palas în prezențat Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Alături de Preafericirea Sa s-au aflat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei împreună cu alți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe.  

După prezentarea delegațiilor participante la ITO 2017, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a oficiat o slujbă de Te Deum, la finalul căreia, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a rostit un cuvânt de bun venit oaspeților.

Părintele Patriarh Daniel a adresat tinerilor  cuvântul de binecuvântare și învățătură Numai Iisus Hristos oferă omului libertate deplină, după care au fost prezentate mesajele din partea autorităților de stat și locale.

Întâlnirea se încadrează în seria evenimentelor organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, Cluj 2015 și București 2016 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și trăi experiențe formatoare care să-i apropie de/invite în Biserică prin împărtășirea valorilor creștin ortodoxe și încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate reprezintă scopul întâlnirii.

Alte articole despre: