Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Șerbănești-Ștefănești din Protopopiatul Drăgășani

1 August / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 31 iulie 2023, la Parohia Șerbănești- Ștefănești, din Protopopiatul Drăgășani, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului Pastoral Drăgășani, responsabil fiind Pr. Lazăr Liviu, Parohia Ștefănești I.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care părintele paroh Cojocaru Cristian a susținut referatul Incluziunea socială și perspectiva creștină asupra persoanelor vârstnice.
Lucrarea părintelui a fost bine documentată, fiind evidențiate îndeosebi metodele și diversele căi de implicare în ajutorarea persoanelor în vârstă, temă actuală și de o deosebită importanță în societatea noastră contemporană. Părintele a subliniat faptul că ,,este necesară o schimbare de perspectivă față de persoanele în vârstă, întrucât fiecare dintre acestea poartă în sine o bogăție de experiență, înțelepciune și daruri pe care le pot împărtăși cu ceilalți”.
Prezent la lucrările cercului pastoral, Părintele Protoiereu de Drăgășani, Sichigea Ionuţ, a apreciat referatul susținut și a propus inițierea și dezvoltarea unor proiecte cu caracter educativ și social pentru intensificarea misiunii pastorale în parohii.

Alte articole despre: