Eşti aici

Activități sociale ale Biroului de Catehizare a Rromilor

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în data de 24 august au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către Părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Eparhial de catehizare a rromilor din Arhiepiscopia Râmnicului.

În cadrul acestei acțiuni au fost oferite rechizite şcolare și alimente unei familii de rromi din localitatea Râmnicu-Vâlcea, familie ce locuieşte într-o casă improvizată lângă calea ferată.
Această familie de rromi are o fetiță de 7 ani ce urmează să meargă în clasa I, câștigul zilnic fiind asigurat din valorificarea pet-urilor și sticlelor din gunoaie.
Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul Părintelui Protopop Moga Nicolae si prin suportul material al Parohiei Voineasa în achiziția rechizitelor şcolare şi a produselor alimentare.
Prin activitățile educative și sociale desfășurate, Biroul de catehizare a rromilor își propune identificarea situațiilor de criză cu care se confruntă membrii acestei etnii, oferind în același timp sprijin în vederea promovării toleranței și a respectului în cadrul comunităților parohiale.

Alte articole despre: