Biroul de Catehizare a rromilor

 • „Phirutno vaś o des – Pelerin pentru o zi”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, Departamentul de misiune pentru rromi, al Arhiepiscopiei Râmnicului, a organizat un pelerinaj la mai multe mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

  6 Martie 2024
 • Slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie

  În contextul împlinirii a 168 de ani de la votarea „Legiuirii pentru emanciparea tuturor țiganilor din Principatul Țării Românești” (20 februarie 1856), la Biserica „Înălțarea Domnului” din cartierul Ostroveni al municipiului Râmnicu-Vâlcea, a fost săvârșită luni, 19 februarie, o slujbă de pomenire pentru rromii care au murit în lagăre, deportări și robie.

  20 Februarie 2024
 • „Ścola si laçi - Școala este bună”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, a organizat, în data de 15 februarie, o întâlnire cu elevii rromi de la Grădinița și Școala Primară Sînbotin, pentru a marca „Ziua lecturii”.

  16 Februarie 2024
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat în data de 11 decembrie o acțiune prin care a fost dăruită încălțăminte elevilor rromi din comunitatea Lunca, localitatea Bujoreni.

  13 Decembrie 2023
 • „Podema tatipen - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Departamentul de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat în data de 17 octombrie o acțiune prin care au fost dăruite cutii cu încălțăminte, elevilor rromi de la Școala Gimnazială Olteni, din localitatea Bujoreni.

  20 Octombrie 2023
 • „Av paś o Del-Vino lângă Dumnezeu”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat  în data de 5 octombrie, o acțiune prin care au fost dăruite articole vestimentare si alimente, familiilor de rromi din localitatea Băbeni.
  Această  activitate s-a desfășurat în cadrul programului social filantropic „Av paś o Del- Vino lângă Dumnezeu”.

  5 Octombrie 2023
 • Phirutno vaś o des – Pelerin pentru o zi

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, a organizat sâmbătă, 12 august, un pelerinaj la Mănăstirile Viforâta,Ghighiu și Turnu din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

  14 August 2023
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat  în data de 27 februarie o acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi din localitatea Băbeni, în cadrul programului social-filantropic „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”.

  28 Februarie 2023
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația Popa Soare din București, a organizat în data de 10 februarie o nouă acțiune prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi din localitatea Frîncești.

  13 Februarie 2023
 • „Podema tatipe - Ghetuţe călduţe”

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, în parteneriat cu Asociația „Popa Soare” din București, a organizat în data de 31 ianuarie o acțiune filantropică, prin care au fost dăruite ghetuţe elevilor rromi de la Școala Primară Sînbotin din localitatea Dăești.

  1 Februarie 2023
 • Rechizite pentru elevii rromi de la Școala Sînbotin

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi, cu sprijinul Paraclisului Arhiepiscopal „Toți Sfinții" din Râmnicu-Vâlcea, a oferit rechizite elevilor rromi de la Școala Primară Sînbotin.

  29 Septembrie 2022
 • Av paś o Del - Vino lângă Dumnezeu

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în data de 28 martie, s-au continuat acțiunile social-filantropice inițiate de către părintele Nicolae Dorin Buda, inspector coordonator al Departamentului de misiune pentru rromi din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, în parteneriat cu Parohia „Toți Sfinții” din Râmnicu-Vâlcea, prin care au fost dăruite haine, încălțăminte și alimente, familiilor de rromi din localitatea Muereasca.

  29 Martie 2022

Pagini