Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud

9 Februarie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 8 februarie, la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae  din Râmnicu-Vâlcea s-au desfășurat lucrările Cercului pastoral-misionar Râmnicu-Vâlcea Sud din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

Întrunirea preoților a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care Părintele Protoiereu Nicolae Proteasa a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cuvânt ce a subliniat rolul activităților sociale și catehetice în lucrarea misionară a fiecărei parohii.

Părintele Vasile Popa, președintele cercului pastoral, a reamintit programul lucrărilor din acest an și proiectele catehetice comune ce urmează a fi desfășurate, după care părintele Bădițescu Mihai a susținut comunicarea Unitatea de credință – temelie a unității Bisericii.

„Unitatea este o însușire ființială a Bisericii, alături sfințenie, sobornicitate și apostolicitate și ea nu poate fi distrusă.  În Grădina Ghetsimani, Mântuitorul Se roagă pentru unitatea Bisericii, Se roagă pentru unitate, deoarece știe că în lumea păcatului există ispite și dezbinari. Prin aceasta, Mântuitorul  Hristos ne arată că nu este suficient să vorbim despre unitatea Bisericii, ci trebuie să ne și rugăm pentru ea; să ne rugăm ca să putem păstra dreapta credință, să ne rugăm ca să putem păstra dreapta viețuire”, a subliniat Mihai Bădițescu.

Alte articole despre: