Eşti aici

Activități catehetice în Protoieria Drăgășani

1 Noiembrie 2018 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului și sub îndrumarea Biroului de Învățământ și Activități cu tinerii, în Protoieria Drăgășani se desfășoară mai multe întâlniri și proiecte catehetice și duhovnicești, adresate copiilor și tinerilor.

Parohia Scundu, în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitate, reprezentată de domnul director Ion Cîrstea derulează la inițiativa părintelui paroh, Veniamin Călin, proiectul educațional-catehetic Iubește să fii educat! La primele întâlniri din biserică au participat copiii din clasele I-IV, însoțiți de cadrele didactice, aflând în cadrul catehezei rolul vieții duhovnicești și relevanța Sfintei Liturghii în viața tânărului, ca ajutor și putere divină în actul educațional.

„Sărbătorile lunii octombrie - Acoperământul Maicii Domnului, Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași, Sfinții Mucenici Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Nestor, Sfântul Cuvios Dimitrie din Basarabov sunt punți de legătură ale creștinului și pilde de smerenie și cutezanță spre sfințenia noastră personală, ca dar al iubirii milostive a lui Dumnezeu față de om. Ceea ce poate strica această cale a unei educații creștine autentice a tânărului de azi poate fi nepăsarea, una din cauzele multor impasuri, după cum aflăm la Cuviosul Marcu Ascetul: Nepăsarea noastră de a cunoaște darurile lui Dumnezeu ne-a dus la trândăvie, iar aceasta, la rândul ei, ne-a predat uitării poruncilor dumnezeiești, prin care a ajuns să ne stăpânească neștiința", a amintit părintele în cuvântul său catehetic.

Alte articole despre: