Eşti aici

Lucrările Cercului pastoral misionar Nicolae Bălcescu

19 Martie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfintitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, joi, 14 martie, la Biserica Sfântul Dumitru din satul  Stoiceni, comuna Nicolae Balcescu, s-au desfășurat lucrările Cercului pastoral misionar Nicolae Bălcecu din Protoieria Râmnicu-Vâlcea.

După săvârșirea slujbei de Te Deum, părintele Dincă Laurențiu a prezentat tema  Credința în Dumnezeu și cultul creștin, factori de promovare a unității Bisericii Ortodoxe, precizând că „participarea la Sfintele Taine presupune un angajament, un act de credinţă Credinţa creştină întreagă este structurată pe dogma: „Cred că Tu eşti Fiul lui Dumnezeu”, cum mărturisesc cei vindecaţi în Sf. Evanghelii. Scopul slujbelor creştine este tocmai asimilarea dogmei prin bucuriile şi durerile pe care le încredinţăm lui Dumnezeu în rugăciunile pline de nădejde ale Bisericii. Ne rugăm pentru noi şi unii pentru alţii cu rugăciunile marii comunităţi ecleziale formate de sfinţii din toate neamurile”.

În continuare, părintele Ionuț Sandu, secretar al Protoieriei Râmnicu-Vâlcea, a propus dezbaterii o serie de probleme administrative, fiind identificate și modalități privitoare la intensificarea activității cultural-duhovnicești și misionar-sociale la nivelul parohiilor.

Alte articole despre: