Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea

2 Iulie 2022 / Administrativ

Vineri, 1 iulie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat la evenimentul festiv organizat cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Evenimentul a avut loc la Sala Consiliului Județean Vâlcea, iar alături de dr. Dan Ponoran, managerul Spitalului Județean Vâlcea, au fost prezenți reprezentanții autorităților județene și locale, medici și colaboratori ai instituției, dar și cadre medicale care au desfășurat o activitate impresionantă pe parcursul celor 50 de ani de existență.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost inaugurat pe 1 iulie 1972. În decursul celor 50 de ani de existenţă, spitalul şi-a extins spaţiul funcţional atât prin preluarea activităţii Spitalului Vechi şi a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, cât şi prin construirea unei mansarde, astfel că în prezent are o capacitate de 1.353 de paturi şi 33 de secţii, faţă de 13 câte avea acum o jumătate de secol.

„Cu această dotare şi cu acest suflu, zic eu foarte intens, în a prospera în medicină şi în a face bine oamenilor am reuşit să facem ca acest spital să devină un spital performant şi, în acelaşi timp, să aducem partea de vest a ţării la noi, la Vâlcea, pentru investigaţii mai deosebite - ecografie şi endoscopie. În acea perioadă, Bucureştiul era responsabil pentru partea de răsărit, iar noi pentru partea de vest. Trimiteam foarte rar la Bucureşti câte un caz, pentru că le rezolvam cam pe toate aici. Acei ani au fost pentru noi nişte ani frumoşi, pentru care eu sunt mândru", a spus dr. Radu Dobrescu, primul director al Spitalului Judeţean Vâlcea.

 

Alte articole despre: