Eşti aici

Cinstirea eroilor în Protopopiatul Călimănești

19 Mai 2018 / Învățământ

Joi, 17 mai, zi în care Biserica a făcut pomenire eroilor, în Protopopiatul Călimănești au fost organizate activități de cinstire și comemorare a soldaților căzuți la datorie pentru patrie.

Au participat preoți și credincioși, reprezentanți ai autorităților locale, profesori și elevi, veterani de război sau rude ale celor care s-au jertfit în luptele pentru reîntregirea neamului.

„Biserica și neamul își  cinstește eroii la sărbătoarea Înălțării Domnului cum, de altfel, îi cinstește la fiecare Sfântă Liturghie în care ne rugăm ca pe  „pe eroii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinței strămoșești, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român, să-i pomenească Domnul Dumnezeu întru Împărăția Sa”. Multe din textele literare care vorbesc despre jertfa eroilor români au fost scrise, culese sau așezate în versuri, de preoții care erau luminători ai satelor. Această tradiție o reafirmăm astăzi în comunitățile noastre când preoții, dascălii, elevii de școală și credincioșii își pomenesc eroii”, a transmis părintele protoiereu Nicolae Ceaușu.

Alte articole despre: