Eşti aici

Conferința pastoral-misionară a preoților din Protoieria Horezu

26 Mai 2022 / Administrativ

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a prezidat, joi, 26 mai, lucrările Conferinței pastoral-misionară a preoților din Protoieria Horezu.

Evenimentul a avut loc la Așezământul „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În deschiderea conferinței, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a accentuat că „rugăciunea este hrană şi lumină pentru sufletul preotului. Preotul este părintele sufletesc al tuturor enoriaşilor și găseşte în rugăciune mijlocul de a-i așeza pe toți în comuniune cu Dumnezeu. Pentru aceasta caută să câştige fiecare suflet pentru Hristos, prin Biserica lui Hristos. Rugăciunea este manifestarea cea mai puternică a credinţei, iar fără credinţă nu se poate pune cineva în legătură cu Dumnezeu”.

Înaltpreasfinția Sa a amintit cuvântul Părintelui Dumitru Stăniloae care sublinia că „nu e indiferent slavei lui Dumnezeu, nu e indiferent folosului sufletelor şi nu e indiferent folosului său sufletesc, dacă un preot pune sau nu pune simţire, evlavie, concentrare în rugăciunile sale. Rugăciunea e calea sigură prin care preotul primeşte întreg darul şi sprijinul de la Dumnezeu, fără de care el nu poate fi preot. Ea e aripa credinţei, oglinda iubirii, pecetea virtuţii, zăvorul păcatului, sămânţa nădejdii şi chezăşia preoţiei vrednice. Fără cucernicia ce i-o dă rugăciunea, preotul nu poate fi preot cu adevărat”.

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie i-a îndemnat pe preoți să așeze „rugăciunea ca început bun în orice  lucrare, căci aceasta este sămânţa nădejdii şi chezăşia preoţiei vrednice”.

Alte articole despre: