Eşti aici

Activități filantropice în Parohia Crețeni

8 Noiembrie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului Social-Filantropic, în Protoieria Drăgășani continuă activitățile catehetice și filantropice, inițiate în toamna acestui an.

Parohia Crețeni a îmbrăcat haină de sărbătoare, serbându-și hramul, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil de la biserica filie, joi, 8 noiembrie. La inițiativa părintelui Daniel Bîrneață, cu sprijinul membrilor Comitetului Parohial și în prezența reprezentanților Școlii și Administrației Locale, după săvârșirea Sfintei Liturghii au fost vizitate persoanelor vârstnice și bolnave din parohie, cărora li s-au împărțit alimente și hrană caldă, pregătite la trapeza parohială.

„Sfinții Arhangheli Gavriil și Mihail, împreună cu toate puterile netrupești sunt Duhuri slujitoare ale Preasfintei Treimi, sunt îngerii de lumină care ne ocrotesc pe noi, încurajându-ne să-i slujim pe cei din jurul nostru cu iubire, mângâiere duhovnicească, bunătate și răbdare. Așa arătăm că ne dorim să-i ținem prezenți în această viață a noastră pe cei ce duc rugăciunile și faptele bune înaintea tronului ceresc, pe Sfinții Săi îngeri" a spus părintele Daniel Bârneață în cuvântul său catehetic, îndemnându-i pe credincioși să fie implicați și în viitoarele acțiuni filantropice și culturale, propuse de parohie.

Alte articole despre: