Eşti aici

Activități în Școala de Vară „Sfântul Evanghelist Luca”

23 Iulie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub îndrumarea Sectorului de Învățământ și activități cu tinerii, în săptămâna 17 - 23 iulie 2017 au avut loc mai multe Ateliere de lucru ale Școlii de Vară „Sfântul Evanghelist Luca” de la Parohia Valea Bisericii, Orlești, din Protopopiatul Drăgășani.

Centrul activităților din această saptămână l-a constituit participarea la Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a tinerilor, copiilor și voluntatilor, alături de credincioșii parohiei în ziua prăznuirii Sfântului Ilie. Bucuria participării la acest deosebit proiect educațional-catehetic a fost deplină pentru cea mai mare parte dintre tineri, care s-au pregătit și au primit Sfânta Împărtășanie. După încheierea slujbei, tânărul Radu Cornaciu a vorbit celor prezenți în biserică despre importanța eliminării violenței morale și fizice asupra copiilor, iar eleva Talida Lisaru a prezentat un material video-proiectat despre primele școli românești din tinda bisericii și frumusețea participării tinerilor la activitățile de tip „Școala de Vară creștin-ortodoxă”, pe parcursul vacanțelor.

Activitățile zilei au continuat la Așezământul social-educațional al parohiei cu ateliere de opincărit, pirogravură, modelare în lut și plastelină, pictură distractivă, jocuri de dezvoltare personală și ansamblu de muzică și dans. Tinerii au admirat expoziția de costume populare și au primit din partea Comitetului Parohial dulciuri și fructe la finalul activităților, ce s-au desfășurat sub titlul „Sfânta și dumnezeiasca Liturghie, izvor al comuniunii dintre oameni”.

„Sfârșitul de săptămână i-a reunit pe tinerii Școlii de Vară la o serie de activități recreative, drumeții cu bicicletele, vizită la fermă agricolă și jocuri în aer liber. Surpriza zilei de sâmbătă a fost pentru copii participarea la lansarea a 31 de porumbei, din două zone diferite, Drăgășani și Ionești. Porumbeii au purtat la inelele piciorușelor diferite mesaje și îndemnuri, scrise de copiii alcătuiți pe grupe de lucru. Aducem mulțumirile noastre, familiei domnului Mihai Stăneci din Orlești, multiplu campion național și internațional la întreceri columbofile, care i-a primit și găzduit cu bucurie pe copiii noștri, insuflându-le dragoatea pentru porumbei, pasăre simbol al Duhului Sfânt și al păcii dintre oameni” , mărturisește părintele paroh, Sîia Luca-Georgian.

Alte articole despre: