Eşti aici

Activități catehetice la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de Ziua Culturii Române

15 Ianuarie / Învățământ

Ziua Culturii Române a fost sărbătorită și la centrul catehetic al Parohiei „Sfântul ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea, unde copiii, însoțiți de părinți și bunici, au recitat poezii din lirica eminesciană, au citit texte scrise de ei cu acest prilej, au audiat pasaje din poeziile poetului național Mihail Eminescu în interpretarea unor actori consacrați.

Totodată, copiii au participat la un focus-grup în urma căruia au fost identificate activitățile pe care le vor putea desfășura la noul centru, coordonat de doamna Mădălina Vieru.

„Activitățile pe care le desfășură copiii au rolul de a promova valorile culturale, iar poezia este  cadrul în care acestea sunt celebrate și eternizate prin versuri nemuritoare. Poezia eminesciană oferă sentimentul apartenenței noastre la valorile poporului roman, ele însele impregnate de credință și spiritualitate”, a spus coordonatoarea activităților educaționale.

În cadrul centrului catehetic „Sfântul Ioan Botezătorul” se desfășoară activități de consiliere școlară și educație emoțională, activități catehetice și sesiuni de dezvoltare personală, evenimente culturale și recreative și ateliere de creație. Activitățile sunt coordonate de profesori, preoți și voluntari, iar pe parcursul anului vor mai putea fi organizate activități de tip „cafeneaua părinților” și de optimizare a relației părinte-copil.

Alte articole despre: