Eşti aici

Comemorarea eroilor Revoluției din 1989

21 Decembrie 2018 / Administrativ

La Monumentul Eroilor Revoluției a fost săvârșită, vineri, 21 decembrie, slujba de pomenire a persoanelor care s-au jertfit pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român în Revoluția din decembrie 1989.

Din sobor au făcut parte părinții consilieri Nicolae Moga, Ștefan Zară și Cristian Bănuță, părintele protoiereu Nicolae Proteasa și preoți de la parohiile din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

În cuvântul Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prilejuit de comemorarea eroilor Revoluției din 1989, când „în aceste zile de decembrie în întreaga noastră țară sună clopotele, pomenindu-i pe cei ce au considerat mai de preț libertatea, decât viața lor, pe cei care s-au jertfit pentru credinţă, pentru libertate şi pentru demnitatea poporului român”, s-a accentuat că „responsabilitatea pe care trebuie să o avem în urma libertății, câștigate ca dar de la Dumnezeu, prin jertfa copiilor și fraților noștri”.

„Această libertate dobândită trebuie folosită spre întărirea credinței și a neamului nostru, nu spre dezbinare, învrăjbire și renunțare la valorile adevărate ale neamului românesc. Jertfa acestora este temelia pe care stă națiunea română ca stat unitar și avem misiunea de a spune copiilor, nepoţilor şi strănepoţilor noștri că suntem urmaşi de martiri, că suntem sânge din sângele martirilor”.

Cuvântul Înaltpreasfinției Sale s-a încheiat prin îndemnul de a ne ruga neîncetat și fiecare pentru odihna în Împărăția lui Dumnezeu a sufletelor eroilor Revoluției din decembrie 1989 și de a nu-i uita niciodată pe ei și ceea ce au făcut ei pentru neamul nostru: „Dumnezeu să-i odihnească în pace şi să ne ierte şi pe noi căci, cu siguranță, nu am făcut totul pentru ce au gândit ei atunci când au ieşit în stradă, dăruindu-și viața lor preț al libertății noastre. Când îi vom uita pe cei ce și-au dat viața pentru libertatea noastră, vom pieri ca națiune. Dumnezeu să-i așeze în ceata drepților, iar pe noi să ne întărească spre a împlini ceea ce ei au visat”.

 În cadrul ceremoniei, au fost depuse coroane de flori din partea instituțiilor administrative, de învățământ și cultură din județul Vâlcea.

Alte articole despre: