Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Trăistari

3 Noiembrie / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de marți, 31 octombrie 2023, a avut loc întâlnirea preoților Cercului Pastoral Ocnele Mari din cadrul Protopopiatului Râmnicu-Vâlcea, la biserica cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”, din Parohia Trăistari.

Întâlnirea, prezidată de Părintele Protopop Nicolae Laurenţiu Ceauşu, a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care, părintele Drigă Lucian Codruţ Alin, a susținut referatul cu titlul „Pastoraţia vârstnicilor – realităţi şi provocări actuale”, subliniind faptul că Biserica are datoria de a se preocupa de toți credincioșii, indiferent de vârsta sau statutul socio-cultural al acestora, sprijinindu-i spre o dezvoltare firească a chipului lui Dumnezeu în asemănarea cu El, spre împlinirea rostului existenței omului: sfințirea propriei vieți pentru dobândirea Împărăției lui Dumnezeu. Biserica s-a preocupat dintotdeauna de persoanele vârstnice, considerându-le pe acestea nu o povară, ci un izvor de binecuvântare şi înţelepciune, dar și de iubire milostivă, prin participarea lor la educaţia copiilor şi a tinerilor”.
Părintele Protopop a evidenţiat necesitatea impulsionării activităţilor sociale în cadrul parohiilor, dar şi la nivel de cerc pastoral printr-o mai bună conlucrare între preoţi şi credincioşi în slujba iubirii aproapelui.
La final, coordonatorului cercului pastoral Ocnele Mari, părintele Mihai Florian Popescu, a adresat mulțumiri părintelui protopop pentru participare, dar și pentru lămuririle aduse, care ţin de activitatea liturgică, duhovnicească, socială şi administrativă, precum şi soborului de preoți participanți.
La această întâlnire au participat preoţii de la parohiile Trăistari, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Ioan Gură de Aur şi Slătioarele din oraşul Ocnele Mari şi de la parohiile Râureni, Troianu, Căzăneşti, Budaş şi Sfinţii Arhangheli din municipiul Râmnicu-Vâlcea.

 

Alte articole despre: