Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Poiana

25 Mai 2017 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua de 22 mai, la Parohia Poiana din Protopopiatul Călimănești a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral-misionar Loviștea.

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, dupa care părintele Bîrsan Nicolae a susținut referatul cu tema Rugul Aprins, Părintele Daniil - mărturisitor în temnițele comuniste. „Părintele Daniil (Sandu Tudor) a fost un mărturisitor creștin neobosit deoarece era, mai întâi, un rugător și un trăitor al Mântuitorului Hristos. El trăia ce spunea și mărturisea ce trăia cu sinceritate și seriozitate. A trăit 66 de ani aici, pe pământ, între anii 1896 și 1962, iar la jumătatea vieții, pe când avea 33 de ani a avut o întâlnire înaltă cu Dumnezeu în Sfântul Munte Athos, acea descoperire sau revelaţie (despre care și el mărturisește cu multă sfială și recunoștință față de Dumnezeu și) care l-a făcut să se adâncească şi mai mult în viaţa duhovnicească”, a precizat părintele Nicolae.

Partea a doua a întâlnirii a prilejuit dezbateri privitoare la chinurile îndurate de sfinții mărturisitori în temnițele comuniste. 

Alte articole despre: