Eşti aici

Rugăciune și mângâiere pentru bolnavii Spitalului Județean Vâlcea

26 Martie / Social

În contextul „Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, în prima săptămână din Postul Sfintelor Paști, preoții slujitori de la biserica cu hramul „Sfânta Filofteia" din incinta Spitalului Judeţean Vâlcea au săvârșit Taina Sfântului Maslu pentru pacienții aflaţi în suferinţă, dar și pentru cei care au trecut pragul bisericii, în vederea dobândirii sănătății trupești şi sufletești.

Lucrarea lui Dumnezeu este mare în biserică și în spital, iar prezența preotului în mijlocul credincioșilor și mai ales în rândul bolnavilor este un semn că Dumnezeu îi iubește pe toți și nu l-a uitat. Drept urmare, după săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, preoții slujitori au împărțit celor prezenți, din partea parohiei, pachete cu mâncare, după care au vizitat pacienții din cadrul spitalului, pentru a le aduce mângâiere și alinare.
„Lucrarea preotului este una complexă în relația cu pacientul, aparținătorii și personalul medical. Cercetarea celui aflat în suferință poate face ca bolnavul să se simtă mai puțin singur, iar acesta este un medicament excelent. Când vizita se face și în numele Domnului, atunci devine și o expresie elocventă și eficientă a milostivirii. Prin rugăciunile nostre, ale preoților, împreună cu toţi credincioşii, se împărtăşeşte celor aflați în suferinţă harul lui Dumnezeu, prin care se revarsă neîncetat sănătatea trupească, dar mai ales cea sufletească", a transmis părintele paroh Mihai Bălăceanu.

Alte articole despre: