Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Mierlești

26 Iunie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, duminică 20 mai, în Parohia Mierlești, comuna Bărbătești, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral Horezu I.

Întâlnirea a debutat cu Taina Sfântului Maslu, la finalul căreia părintele Vasile-Petre Botea a susținut tema Unitatea Bisericii în fața persecuțiilor și a ereziilor precum și în fața curentelor filosofice și ideologiilor politice.

Părintele a subliniat că „De-a lungul celor două milenii de existență, Biserica a avut de înfruntat multe piedici și greutăți.  Sfânta Scriptură şi apoi Sfinţii Părinţi au subliniat importanţa unităţii Bisericii şi necesitatea păstrării ei, arătând că în fiinţa ei Biserica este unică sau una, că există adică o singură Biserică adevărată în raport cu orice alt aşezământ care şi-ar lua tot numele de Biserică. Pe de altă parte, Biserica este unitară, în sensul că ea alcătuieşte un întreg organic prin conţinutul şi structura ei”.

În partea a doua a întâlnirii au fost propuse o serie de proiecte cu caracter educativ și misionar ce se vor desfășura pe perioada de vară în cadrul activităților catehetice și social-filantropice.

Alte articole despre: