Activități cu tinerii

 • Proiect educative la Parohia Malaia

  Cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în pereioada 30 august – 1 septembrie, în Parohia Malaia din cadrul Protoieriei Călimănești, au fost desfășurate mai multe activități educative, fiind implicate Școala Gimnazială Malaia și Asociația Culturală Isvor.

  6 Septembrie 2023
 • Tineri din Arhiepiscopia Râmnicului, participanți la ITO 2023

  Cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 31 august – 03 septembrie 2023, o delegație de 40 tineri din întreg cuprinsul eparhiei, aflați sub coordonarea Pr. Vasile Marian Chima, consilier eparhial, a luat parte la Întâlnirea Tinerilor Creștini Ortodocși – ITO, de la Timișoara.

  1 Septembrie 2023
 • Activități catehetice și duhovnicești la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții”, în Săptămâna Patimilor

  Copii de la grădinița gradinita Busy Bees au participat miercuri, 12 aprilie, la slujbele săvârșite la Paraclisul Arhiepiscopal „Toți Sfinții” din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Vizita a fost inclusă în șirul activităților cu tematică pascală, pe care educatoarele le-au desfășurat în această săptămână, pentru ca cei mici să înțeleagă importanța Praznicului Învierii Domnului și a pregătirii pentru această sărbătoare.

  12 Aprilie 2023
 • Activități catehetice la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” de Ziua Culturii Române

  Ziua Culturii Române a fost sărbătorită și la centrul catehetic al Parohiei „Sfântul ioan Botezătorul” din Râmnicu-Vâlcea, unde copiii, însoțiți de părinți și bunici, au recitat poezii din lirica eminesciană, au citit texte scrise de ei cu acest prilej, au audiat pasaje din poeziile poetului național Mihail Eminescu în interpretarea unor actori consacrați.

  15 Ianuarie 2023
 • Parohia Pietrari a inițiat proiectul „Alături de tinerii noștri!”

  Parohia Pietrari din Protoieria Horezu a organizat luni, 15 august, o seară câmpenească, în cadrul căreia participanții au arătat cât de bine se pot descurca în natură. Au strâns lemne, au întreținut focul de tabără, au instalat corturile și au luat parte  la convorbiri pe teme duhovnicești.

  17 August 2022
 • Activități catehetice și culturale în Protoieria Drăgășani

  Parohii din cuprinsul Protoieriei Drăgășani au organizat cu prilejul serbării Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 proiecte catehetice și culturale adresate tinerilor și adulților.

  3 Decembrie 2019
 • Activități cu tinerii la Parohia Mihăești I

  În Săptămâna Luminată, părintele Constantin Ababe de la Parohia Mihăești I din Protoieria Râmnicu Vâlcea, organizează întâlniri cu tinerii.

  2 Mai 2019
 • Simpozionul național cu participare internațională „Sănătatea mediului – sănătatea noastră”

  Sala de festivități a Grădiniței „Toți Sfinții”, structură a Seminarului Teologic Sfântul Nicolae din municipiul Râmnicu-Vâlcea, a găzduit vineri, 22 februarie, cea de-a șasea ediție a Simpozionului Concurs Național cu participare internațională „Sănătatea mediului – sănătatea noastră”.

  22 Februarie 2019
 • Activități catehetice la Parohia Fedeleșoiu

  La Centrul Catehetic pentru copii și tineri al Parohiei Fedeleșoiu din Protopopiatul Călimănești, în săptămâna în care Biserica i-a prăznuit pe Sfinții Trei Ierarhi, în parteneriat cu Școala Fedeleșoiu au fost desfășurate mai multe activități cu caracter educativ.

  30 Ianuarie 2019
 • Rechizite dăruite de către Arhiepiscopia Râmnicului la început de an școlar pentru mai mult de 2500 de elevi

   Din dorința de a preîntâmpina abandonul școlar, determinat în multe cazuri de situația materială precară cu care se confruntă familiile, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit rechizite școlare pentru 2564 elevi de elevi, a căror valoare este de 87367 lei.

  16 Octombrie 2018
 • Activități culturale la Parohia Călimănești II

  Urmare a parteneriatului cultural încheiat între Parohia Călimănești II și Primăria Orașului Călimănești, duminică, 19 august, enoriașii prezenți la Sfânta Liturghie au avut bucuria ca, la finalul acesteia, să urmărească spectacolul Ansamblului Folcloric Plaiurile Oltețului.

  24 August 2018
 • Activități duhovnicești cu tinerii la Parohia Dozești

  Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, sub coordonarea Sectorului de Învățământ și activități cu tinerii, părintele Nicolae Diaconu din Parohia Dozești, Protoieria Drăgășani, desfășoară cu copiii din parohie o serie de activități duhovnicești, catehetice, dar și recreative, pe parcursul vacanței de vară.

  26 Iunie 2018

Pagini