1 Decembrie

 • Manifestări de Ziua Națională a României în Protoieria Horezu

  Ziua Națională a României a fost sărbătorită în parohiile din Protoieria Horezu prin săvârșirea slujbei de Te Deum și de pomenire a eroilor neamului, în locaşuri de cult şi la monumente comemorative.

  2 Decembrie 2019
 • Sărbătorirea Zilei Naționale a României în municipiul Râmnicu-Vâlcea

  Locuitori ai municipiului Râmnicu-Vâlcea au participat duminică, 1 decembrie, la Monumentul Independenței din municipiu, cu prilejul desfășurării unei ceremonii religios-militare. Slujba de pomenire a eroilor neamului care au luptat pentru apărarea țării, credinței, libertății, unității și demnității naționale a fost săvârșită de un sobor de preoți, condus de părintele Daniel Mercurie Apostol, vicar administrativ eparhial.

  1 Decembrie 2019
 • Ziua Națională, comemorată la Râmnicu Vâlcea

  Marți, 1 decembrie 2015, la împlinirea a 97 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918, românii patrioți din Râmnicu Vâlcea s-au întâlnit dis de dimineață în fața Statuii Independenței, pentru a serba Ziua Națională a României. La eveniment, în semn de recunoștință față de neprețuita jertfă a românilor care au făcut posibilă libertatea și unitatea poporului român, au participat autoritățile locale și conducătorii tuturor instituțiilor vâlcene.

  2 Decembrie 2015