Eşti aici

Activități duhovnicești la Parohia Călimănești I de Ziua mondială a educaţiei

5 Octombrie 2018 / Învățământ

În ziua de 5 octombrie a fiecărui an, începând cu 1994, este sărbătorită Ziua mondială a educaţiei. Cu acest prilej, elevi ai Școlii Gimnaziale Șerban  Cantacuzino din orașul Călimănești au participat la activitățile duhovnicești desfășurate la Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel în cadrul parteneriatului dintre instituția de învățământ și parohie.

După slujba de Te Deum, părintele protoiereu Nicolae-Laurențiu Ceaușu a vorbit elevilor despre însemnătatea educației religioase în formarea personalității acestora: „Educația religioasă ne ajută să ne păstrăm identitatea spirituală, culturală și națională. Religia ne învață iubirea față de Dumnezeu și de oameni, concomitent cu recunoștința față de părinți și față de învățătorii noștri, ajutându-ne să deprindem valori precum dreptatea, bunătatea, responsabilitatea față de natură și față de neam.
Biserica a desfășurat încă din primele veacuri creștine și activități educative, iar o bună perioadă de timp activitățile didactice se desfășurau chiar în lăcașurile de cult. Astăzi, cunoștințele de la ora de religie le aprofundăm în cadrul întâlnirilor noastre catehetice.

Ne-am rugat astăzi împreună pentru că Ziua educației reprezintă un moment în care trebuie să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru ajutorul primit și să manifestăm recunoștință față de dascălii noștri, față de părinți și față de toți cei care ne ajută în formarea noastră”.

Alte articole despre: