Eşti aici

Sprijin oferit persoanelor aflate în nevoi de către Liga Femeilor Creștin-Ortodoxe

13 Aprilie 2023 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, în perioada Postului Mare, Liga Femeilor Creştin-Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului a desfășurat activități social-filantropice care au avut drept scop ajutorarea celor aflați în nevoi. 

Fie că este vorba despre proiectele devenite tradiție pentru asociație, fie că se intervine punctual acolo unde este imediat nevoie de ajutor, membrele Ligii sunt aproape de semenii aflați în suferință, donând alimente pentru traiul zilnic, obiecte de igienă personală, oferind sprijin financiar pentru medicamente și investigații medicale.

În seria acţiunilor se înscriu şi colaborările cu instituţiile locale, astfel că, periodic se oferă donaţii către Centrul Social de Urgenţă „Ioana” din cadrul Direcţiei de Protecţie Socială a Primăriei Râmnicului, iar în vizitele desfăşurate frecvent sunt oferite fructe, dulciuri şi obiecte de îmbrăcăminte absolut necesare în sezonul rece, precum şi icoane pentru toate camerele în care sunt cazate persoanele aflate în dificultate, cărţi de rugăciune şi alte cărţi folositoare pentru suflet.

Vizitele la „Căsuța cu pitici" a „Fundației Inimă pentru inimă" realizate în prima parte a lunii martie, când au fost sărbătoriți copiii ale căror zile de naștere au fost in această perioadă, fiind oferite în dar dulciuri, fructe și multe îmbrățișări.

De praznicul Bunei Vestiri au fost donate alimente pe bază de pește, pentru masa de prânz, beneficiarilor Centrului social de la Bistrița-Costești aparținând DGASPC. Îmbinând armonios rugăciunea cu fapta cea bună, membrele Ligii au fost prezente la Sfânta Liturghie de la Mânăstirea Bistrița, iar apoi au participat la binecuvântarea bucatelor.

Prin proiectul „De sărbatori nu sunteți singuri!" care  se desfășoară în preajma Sfintelor Sărbători de Paști, au fost oferite cu multă dragoste peste 170 pachete cu alimente pentru persoanele aflate in evidența asociației, membrele Ligii fiind preocupate continuu de colaborarea cu parohiile și cu instituțiile statului pentru a identifica cazurile deosebite care au nevoie de sprijin pentru a depăși momentele grele ale vieții.

Alte articole despre: