Eşti aici

Activități filantropice și catehetice în Protoieria Drăgășani

26 Februarie 2019 / Social

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, mai multe parohii din cuprinsul Protoieriei Drăgășani desfășoară proiecte filantropice și catehetice în perioada Triodului.

Astfel, la inițiativa părintelui Ilie-Cristian Florescu, Parohia Mamu din comuna Mădulari vine în întâmpinarea nevoilor materiale ale câtorva enoriași cu pachete de alimente, acțiuni sociale derulate în cadrul întâlnirilor catehetice săptămânale din biserică.

În Parohia Rusănești, părintele Mihai-Gabriel Făurar a reușit să strângă în jurul acțiunilor filantropice parohiale un grup de credincioși care reușesc în mod periodic să ajute pe cei aflați în lipsuri materiale. Un astfel de moment l-a constituit donarea de lemne de foc și alimente unor persoane în vârstă sau dăruirea de haine, rechizite și jucării unor copii din grupul catehetic. De asemenea, s-a oferit un cărucior cu rotile unei persoane bolnave, încercându-se prin aceste gesturi să fie alinate suferințele și lipsurile materiale ale celor aflați în nevoie.

Alte articole despre: