Eşti aici

Simpozionul „Armata, instituțiile publice și populația civilă din județul Vâlcea în anii Primului Război Mondial”

1 Noiembrie 2017 / Cultural

Cu prilejul sărbătorii a 66 de ani de la înființarea Serviciului Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale și 186 de ani de existență a Arhivelor Naționale ale României, marți, 31 octombrie, la sediul instituției din Râmnicu-Vâlcea s-a desfășurat Simpozionul „Armata, instituțiile publice și populația civilă din județul Vâlcea în anii Primului Război Mondial”.

În cadrul evenimentului, Părintele Ștefan Zară, Consilier Cultural în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului,  a evidențiat armonioasa colaborare dintre cele două instituții: Biserica și Arhivele Naționale. „Biserica nu doar că a oferit un tezaur neprețuit, păstrat acum de către Arhivele Naționale, dar mai mult, înainte de a fi această instituție, Biserica Ortodoxă a suplinit misiunea acesteia, în biserici și mănăstiri păstrându-se de-a lungul secolelor arhiva în condiții optime și organizată după criterii existente și astăzi în Arhivele Naționale. În acest sens, trebuie să subliniem faptul că Biserica a oferit nu doar documente de o valoare inestimabilă pentru istoria și cultura națională, dar și informații structurale, de organizare internă și conservare a arhivei”.

Felicitând Serviciul Județean Vâlcea al Arhivelor Naționale pentru bogata activitate desfășurată în ultimii ani, Părintele Ștefan Zară a accentuat și fructuoasa conlucrare dintre Arhiepiscopia Râmnicului și această instituție în prezent.

Alte articole despre: