Eşti aici

Activități culturale ale Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe

23 Septembrie 2018 / Social

Cu binecuvântarea Inaltpreasjinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în perioada 22-23 septembrie 2018, delegaţia Ligii Femeilor Creştine Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului, formată din doamnele Delia Zamfirescu şi Colţan Elena, a participat la Simpozionul național „Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin”, organizat de către Societatea Femeilor Ortodoxe din Alba Iulia.

La manifestare au participat reprezentantele asociațiilor femeilor ortodoxe din cuprinsul Patriarhiei Române, alături de reprezentante din Republica Moldova. Evenimentul a început cu o slujbă de Te-Deum, oficiată în Capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, după care a urmat deschiderea oficială a Simpozionului, în Aula „Dumitru Stăniloae” din cadrul aceleiaşi instituţii de invăţământ.

La Simpozion au fost prezentate lucrări care au reliefat curajul, dăruirea și jertfelnicia femeilor societății românești, care au contribuit la realizarea României Mari, delegaţia de la Rm.Vâlcea prezentând personalitatea de excepţie a Olgăi Greceanu, pictoriţă şi scriitoare de excepţie (1890-1978), model de dăruire şi credinţă demn de urmat.

Intâlnirea reprezentantelor celor treisprezece organizaţii de femei din ţară a fost deosebit de rodnică şi constructivă, prin schimbul de experienţă şi împărtăşirea lucrărilor misionare pe care fiecare le realizează în eparhia în care îşi desfăşoară activitatea.

Alte articole despre: