Eşti aici

Parohia Budele-Săscioara
Parohia Budele-Săscioara
Parohia Budele-Săscioara
Parohia Budele-Săscioara
Parohia Budele-Săscioara
Parohia Budele-Săscioara
Parohia Pojogi
Parohia Pojogi
Parohia Slăvești
Parohia Slăvești
Parohia Bodești II
Parohia Bodești II

Sărbătoarea Sfintei Treimi în Protopopiatul Horezu

Praznicul Sfintei Treimi a fost prilej de bucurie în toată Biserica Ortodoxă Română dar mai cu seamă pentru enoriașii parohiilor din Protopopiatul Horezu care și-au serbat hramul: Bodești - Bărbătești, Budele - Săscioara, Pojogi - Stroiești și Slăvești - Berbești. 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul s-au organizat activități catehetice cu prilejul sărbătorii Sfintei Treimi.

La Parohia Bodești II a avut loc la biserica parohială, în ajunul hramului, în ziua de 18 iunie 2016, întâlnirea părintelui paroh Aurelian Munteanu cu copiii din parohie, care la final au primit daruri cu însemne religioase.

La Parohia Budele-Săscioara din comuna Zătreni s-au desfășurat de asemenea activități cu tineretul în preajma hramului bisericii filiale. Astfel, în ajunul sărbătorii, părintele Ioan-Cosmin Dumitrana a mers la școala din localitate unde a susținut copiilor o cateheză despre Sfânta Treime și despre istoricul acestui hram. Bucuria s-a împlinit luni, 20 iunie 2016, când toți enoriașii cu mic cu mare s-au întâlnit la agapa frățească împreună cu autoritățile din comună și au adus un prinos de mulțumire bunului Dumnezeu.

La Parohia Pojogi, biserica parohială și-a serbat hramul. După Sfinta Liturghie, părintele Nicolae Belbu a susținut o cateheză copiilor și tuturor celor prezenți. La final aceștia au primit daruri și au servit prânzul după obiceiul locului. Ctitoria boierului Constantin Borănescu poartă hramul Sfânta Treime și datează din anul 1828.

La Parohia Slăvești din orașul Berbești, luni, 20 iunie 2016, s-a sărbătorit hramul bisericii filiale. La Sfânta Liturghie au participat și elevii Liceului Preda Buzescu care s-au bucurat ascultând cateheza susținută de părintele paroh Claudiu Georgescu.

 

Alte articole despre: