Eşti aici

Activități spiritual-culturale la Parohia Valea Bisericii - Orlești

18 August 2016 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învăţământ şi Activităţi cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei, în Parohia Valea Bisericii - Orleşti au avut loc, cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” o serie de evenimente catehetice şi liturgice.

Astfel, miercuri, 10 august, s-a oficiat Acatistul Adormirii Maicii Domnului de către preotul paroh, Siia Luca-Georgian, care a pregătit apoi, împreună cu tineri ai parohiei, programul pentru Vecernia cu Litie şi Prohodul Maicii Domnului din seara de 14 august.

Duminică seară, după săvârşirea Prohodului şi susţinerea catehezei  „Maică Domnului, chip al smereniei şi model de vieţuire” de către părintele paroh, a  avut loc procesiunea în jurul bisericii parohiale cu icoana hramului, însoţită de cântări duhovniceşti.

În ziua Praznicului, după săvârşirea Sfintei Liturghii şi împărtăşirea credincioşilor a fost organizat de către copii şi tineri un moment de rugăciune şi doine la centrul social din curtea bisericii, în finalul căruia toţi cei prezenţi au luat parte la o agapă frăţească.

În aceste zile de august, când natura atinge apogeul frumuseţii, în această deosebită lumina festivă, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost o chemare şi la iubirea de semeni. Seara Praznicului a însemnat pentru câţiva tineri ai parohiei, însoţiţi de părintele paroh, un potrivit moment de a vizita la domiciliu 10 familii, bătrâni singuri şi bolnavi,cărora li s-au împărţit alimente şi hrană caldă, în cadrul acţiunii filantropice „Raiul este în mâinile noastre!

Alte articole despre: