Eşti aici

Activități catehetice și ateliere creative la Parohia Mihăești II

11 Aprilie 2023 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin coordonarea Biroului de Învățământ și Activități cu tineretul, copiii Grădiniței cu program normal din Mihăești, alături de doamnele educatoare Maria Sorina Tuțu, Elena Alexandra Lungu și Elena Aurora Popa au participat la activitatea catehetică de la Parohia Mihăești II.

Părintele paroh Mihai Marian  a descoperit copiilor însemnătatea duhovnicească a Săptămânii Patimilor: „Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare este perioada liturgică care începe cu Denia din Sfânta și Marea Luni și se încheie cu Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia din Sfânta și Marea Sâmbătă și este ultima săptămână din perioada Triodului. Sinaxarul din Sfânta și Marea Sâmbătă care se citește la Denia în care se cântă Prohodul Domnului, referindu-se la semnificațiile duhovnicești ale Săptămânii Patimilor ne spune: Cele patruzeci de zile ale Postului Mare întrec pe celelalte zile; iar Săptămâna Mare este cea mai importantă; și iarăși Săptămâna Mare culminează cu Sfânta și Marea Sâmbătă. Se numește Săptămâna Mare nu pentru că zilele ei ar fi mai mari sau ar avea mai multe ceasuri, ci pentru că de-a lungul ei s-au săvârșit, și mai cu seamă azi, minunile mari și mai presus de fire și faptele neobișnuite ale Mântuitorului nostru”.

 Cea de-a doua parte a întâlnirii a constat în desfășurarea unor ateliere creative precum ornarea de ouă, pictură dar și activități culinare.

Alte articole despre: