centenar

 • Elogiu adus făuritorilor Marii Uniri la Orlești

  Prinos de recunoștință prin rugăciune și cântec patriotic a fost adus la 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918 și în comuna Orlești, județul Vâlcea.

  4 Decembrie 2018
 • Ziua Centenarului în Parohia Foleștii de Sus, Protopopiatul Horezu

  Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a fost sărbătorită în parohia Foleștii de Sus, cu mare bucurie și respect deosebit pentru eroii, ostașii și luptătorii românii  care s-au jertfit și au luptat pentru împlinirea acestui vis de veacuri. 

  4 Decembrie 2018
 • Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a sfințit Crucea înălțată la Ionești în memoria Eroilor Neamului

  Duminică, 2 decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit crucea ridicată în dealul Bucșanilor din comuna Ionești în memoria Eroilor Neamului și noul așezământ social al parohiei.

  3 Decembrie 2018
 • Tinerii din Călimănești și-au cinstit eroii

  În cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Centenarului, parohiile Călimănești I și Călimănești II au organizat în parteneriat cu instituțiile de învățământ din localitate și cu Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea, mai multe activități cultural-duhovnicești.

  2 Decembrie 2018
 • Chiriarhul Râmnicului a sfințit în ziua Centenarului Monumentul Eroilor din Drăgășani

  La sărbătoarea Zilei Naționale a României, 1 Decembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a sfințit Monumentul Eroilor ridicat în fața Bisericii Adormirea Maicii Domnului din municipiul Drăgășani pentru comemorarea tuturor ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței strămoșești.

   

  1 Decembrie 2018
 • 1 Decembrie 2018. Centenarul Marii Uniri. Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a săvârșit slujba de Te Deum

  Pentru România, anul 2018, an al centenarului încheierii Primului Război Mondial, are o semnificație cu totul specială, Marea Unire de la 1918 fiind un eveniment care va rămâne una dintre cele mai memorabile pagini ale istoriei românești. 

  1 Decembrie 2018
 • Cruce ridicată în memoria eroilor martiri în comuna Runcu

  În cadrul manifestărilor prilejuite de Centenarul Marii Uniri, în Parohia Runcu din Protopopiatul Călimănești a fost sfințită crucea ridicată pe dealul Ghidimoc.

  1 Decembrie 2018
 • Slujbă de pomenire a eroilor neamului și Te Deum în orașul Horezu

  În Ziua Centenarului, la Părohia Horezu I din orașul Horezu, părintele protoiereu Mihai Cârțan a săvârșit după Sfânta Liturghie, slujba de pomenire a eroilor neamului și slujba de Te Deum.

  1 Decembrie 2018
 • Centenarul Marii Uniri sărbătorit în Protopopiatul Călimănești

  De Ziua Națională, la 1 Decembrie 2018, Centenarul Marii Uniri a fost marcat la Călimănești  printr-o serie de evenimente duhovnicești și comemorative desfășurate la Monumentul Eroilor de la Jiblea Veche.

  1 Decembrie 2018
 • Spectacol de cântece patriotice la Biserica Sfinții Apostoli din Călimănești

  Cu prilejul Centenarului Marii Uniri, un grup de elevi de la Școala Gimnazială Șerban Vodă Cantacuzino din Călimănești a oferit enoriașilor un recital de cântece patriotice și religioase în ziua sărbătoririi Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

  30 Noiembrie 2018
 • Unirea Basarabiei cu România – un act de dreptate istorică şi de demnitate patriotică

  Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul aniversării Unirii Basarabiei cu România, marţi, 27 martie 2018

  27 Martie 2018