Eşti aici

Cercul pastoral „Valea Lotrului”

5 Mai 2023 / Administrativ

       Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 4 mai 2023, la Parohia „Sfântul Nicolae”, din satul Săliște, Comuna Malaia, Protopopiatul Călimăneşti, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral „Valea Lotrului”.

Întrunirea prezidată de Părintele Protoiereu Nicolae Moga, s-a ţinut în biserica parohială și a debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, după care a urmat ședința de lucru dedicată „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice și Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți)”.
În cadrul ședinței de lucru părintele paroh Ionuţ-Daniel Bârsoianu, a susținut referatul cu tema „Bătrânii în calitate de sfătuitori ai comunității. Datina bătrânilor”, unde a reliefat faptul că: „avem nevoie de experienţa şi înţelepciunea bătrânilor pentru a ne întoarce la ceea ce este mai important în viaţa noastră: familia, credinţa, relaţiile cu prietenii apropiaţi”.
Au urmat apoi interesante discuţii asupra temei propuse, precum şi asupra altor probleme și aspecte de ordin pastoral-social și administrativ-gospodăresc din fiecare parohie.
În încheiere s-a stabilit ca următoarea întâlnire a Cercului pastoral să fie în data de 20 mai, la Parohia Ciungetu, unde se va săvârși Taina Sfântului Maslu, cu ocazia hramului acestei parohii, iar ultima şedinţă din acest an, a preoților din cadrul Cercului pastoral ,,Valea Lotrului" să aibă loc în toamnă, la Parohia Brezoi I.

Alte articole despre: