Eşti aici

Limba maternă omagiată în Protopopiatul Horezu

20 Februarie 2017 / Învățământ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, prin Sectorul Învățământ și Activități cu tineretul, s-au derulat diverse activități în Protopopiatul Horezu pentru omagierea limbii materne, serbată pe 19 februarie. 

În Parohia Mateești II, în ziua de 19 februarie, în Duminca Înfricoșătoarei Judecăți, după Sfânta Liturghie, s-a ținut cateheza cu titlul „Limba mamei” de către părintele paroh Constantin Șandru, cu prilejul omagierii Zilei Internaționale a Limbii Materne.  Copiii, îndrumați de doamna profesor Janina Șandru, au fost încântați de noile cunoștințe aflate din cateheza părintelui, apoi au continuat momentul de sărbătoare, recitând poezii din creații ale scriitorilor  români. La final, părintele i-a felicitat pe elevi şi le-a oferit dulciuri şi iconiţe, ca semn de prețuire.

În Parohia Foleștii de Sus, limba maternă a fost comemorată la Biblioteca Centrului Inovativ Educațional al parohiei. Activitatea a debuta prin cateheza despre istoria limbii române în care părintele Emanoil Găman le-a reamintit copiilor originea limbii, bogăția cuvintelor din vocabular și frumusețea operelor literare cu care a fost încununată limba română de-a lungul istoriei, prin geniul creativ al poporului român. În partea a doua a întâlnirii a fost prezentat un film educativ.

Alte articole despre: