Eşti aici

Cercul pastoral-misionar „Băbeni” s-a întrunit la Parohia Frâncești II

14 Noiembrie 2017 / Administrativ

Luni, 13 noiembrie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, la Parohia Frâncești II din  Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea  a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar „Băbeni”. 

Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea prelegerii cu tema Apărători ai credinței ortodoxe în timpul comunismului, de către părintele Bociu-Ilina Ionel, preot paroh la Parohia Frâncești II.

 „Puterea credinței a fost așa de mare la români, încât au cedat înfrânte și rușinate toate stratagemele oficiale care au încercat să-i lipsească pe români de Taina Botezului sau a Cununiei, de mângâierea troparelor de înmormântare sau de binefacerile spovedaniei. Regenerarea vizibilă și imediată a Bisericii Ortodoxe Române după 1989 constituie cel mai puternic argument al faptului că în cele aproximativ 9500 de biserici, existente în timpul comunismului, toate deschise cultului, preoțimea s-a rugat, a slujit și nu oricum, ci cu credință, devotament și jertfelnicei”, a subliniat părintele.

După prezentare s-au purtat discuții pe marginea temei susținute, dezbătându-se apoi probleme de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ, apărute în cadrul vieţii şi activităţii preoţilor şi enoriaşilor din parohii.

În încheiere, părintele Miulescu Radu Constantin, responsabil de lucrările cercului, a mulţumit părintelui paroh pentru organizarea cercului pastoral și celorlalți preoți pentru participare.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral „Băbeni” a fost un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului”, în Patriarhia Română.

Alte articole despre: