Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a slujit la hramul Mănăstirii Ostrov

8 Septembrie 2017 / Viața Eparhiei

La praznicul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Ostrov, cu prilejul sărbătorii hramului. Alături de Înaltpreasfinția Sa a fost prezent un ales sobor de preoți și diaconi.

Mănăstirea Ostrov, ctitoria Sfântul Voievod Neagoie Basarab, păstrează una din icoanele Maicii Domnului făcătoare de minuni din Arhiepiscopia Râmnicului.

Chiriarhul Râmnicului, în cuvântul de învățătură împărtășit soborului de preoți,  obștii monahale și pelerinilor, a arătat că „nu avem altă mijlocitoare înaintea lui Dumnezeu mai mare decât Maica Domnului şi aceasta se datorează faptului că a fost asemenea nouă şi a născut pe Dumnezeu, iar nouă ne este mijlocitoare necontenită.

Sfântul Ioan Damaschinul arăta că: „de vreme ce Fecioara urma să se nască din Ana, firea n-a îndrăznit să ia mai înainte vlăstarul harului, ci a așteptat neroditoare, până când harul a înflorit rodul. Căci trebuia ca Unul Născut să fie născut din cea care a născut pe Cel mai înainte născut decât toată zidirea, Cel prin care toate s-au alcătuit”.

Maica Domnului este ocrotitoare pentru toți cei care îi cer ajutorul înaintea icoanei sale, se roagă citind acatistele și paraclisele închinate de Sfinții Părinți. Din mila lui Dumnezeu, și în mănăstirea aceasta ne închinăm la icoana care s-a așezat în conștiința credincioșilor ca fiind  făcătoare de minuni datorită multor binefaceri și mângâieri, dăruite celor care au cerut ajutorul Maicii Domnului înaintea ei”.

 

Alte articole despre: