Eşti aici

Activități gastronomice la Parohia Călimănești II

16 Octombrie 2023 / Învățământ

În cadrul Parohiei Călimănești II, membrii Centrului catehetic au fost bucătari pentru o zi și au gătit împreună cu părintele paroh Iulian Lixandra și cadrele didactice voluntare, pizza pentru părinți și bunici, petrercând momente frumoase împreună, schimbând idei și împărtășind  emoții, experiențe și proiecte de viitor.

La Centrul de creație „Maria Alina Preoteasa” s-au adunat membrii grupului, alături de persoanele voluntare din cadrul Parohiei: doamna Nicoleta Căpățână, doamna Bianca Gavrilă, doamna Loredana Sima și doamna Monica Tudose, în cadrul unei activități gastronomice care a îmbinat bucătăria tradițională românească cu bucătătia italiană.
S-au pregatit preparate precum pizza, una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri a celor mici, dar și bunătățuri autohtone și tradiționale.
Fiecare participant și-a luat sarcinile în primire, lucrând și discutând diverse subiecte și ascultând sfaturile voluntarilor ce i-au supravegheat.
La final, cei implicați s-au bucurat de rezultatele muncii, consumându-le împreună cu părinții și bunicii lor,  în urma indispensabilei rugăciuni de mulțumire înainte de masă.
Copiii, au învățat că există tot mai multe moduri sănătoase prin care să bucure de mâncare, obiectivul fiind descurajarea consumării alimentelor de tip fast-food, care pe termen lung provoacă dependență și pot favoriza apariția unor boli grave. Prin intermediul acestor activități se urmărește și extinderea granițelor bucătăriei de zi-cu-zi a celor din comunitatea parohiei, deoarece o dietă cât mai diversificată (și pe deasupra, lipsită de atât de multe grăsimi și prăjeli) este și una mai sănătoasă.

Alte articole despre: