Eşti aici

Cercul pastoral misionar Ocnele Mari s-a întrunit la Parohia Trăistari

13 Februarie 2020 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 13 februarie, la Parohia Trăistari din orașul Ocnele Mari a avut loc prima întâlnire din acest an a preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Ocnele Mari, din Protopopiatul Râmnicu-Vâlcea. Întâlnirea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al pastoraţiei părinţilor şi copiilor şi Anului comemorativ al filantropilor ortodocşi români” și a debutat cu săvârşirea slujbei de Te Deum.

Tema întâlnirii, „Viața familiei creștine în lumina Sfintei Scripturi”, a fost prezentată de părintele Nistor Bogdan, preot slujitor la Parohia Trăistari, care a subliniat că „prin căsătorie, ca Taină, omul nu este doar o fiinţă cu funcţii şi necesităţi fiziologice şi sociale, ci intră direct în legătură cu valorile şi comuniunea cu Dumnezeu. Familia este un aşezamânt dumnezeiesc… a fost, este şi va fi pentru toate timpurile şi în toate împrejurările vieţii realitatea cea mai sigură, temelia cea mai de nezdruncinat, instituţia desăvârşită care asigură dezvoltarea atât a vieţii fizice, cât şi a celei sufleteşti. Căsătoria devine Taină a Nunţii şi are ca temelie Iubirea. Părintele Stăniloae afirmă că „Sfânta Treime este structura supremei iubiri, iar lumea - operă a iubirii lui Dumnezeu destinată îndumnezeirii”. În Taina Cununiei, bărbatul şi femeia – mirele şi mireasa – uniţi în Hristos şi în Biserică, încep călătoria comună spre Împărăţia Cerurilor, ca un singur trup, spre unirea desăvârşită cu ei înșişi şi cu Dumnezeu, în nunta cea cerească. Prin Taina Nunţii se descoperă Taina Iubirii lui Dumnezeu… ”.

După prezentare, au avut loc dezbateri privitoare la activitățile catehetice şi duhovniceşti, pastoral – misionare şi administrative din cadrul parohiilor cercului pastoral Ocnele Mari, întâlnirea dovedindu-se a fi un prilej de sporire a comuniunii şi de intensificare a colaborării între preoţi.

Alte articole despre: