Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Govora Cercul pastoral-misionar Govora
Cercul pastoral-misionar Govora

Cercul pastoral-misionar Govora s-a întrunit la Parohia Govora Sat

La Parohia Govora Sat a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar Govora.

Joi, 18 februarie  2016, în Protopopiatul Râmnicu Vâlcea, la Parohia Govora Sat a  avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral-misionar Govora.

La această întâlnire au luat parte preoţii parohi și preoții slujitori din parohiile: Bunești, Titireci, Teiuș, Băile Govora, Govora Sat, Colonie Nuci, Stupărei, Buleta și Bârsești.

Tema întâlnirii intitulată Aspecte din viața și activitatea în Țările Române a Sfântului Antim Ivireanul, a fost prezentată de Pr. Becu Laurențiu, preot coslujitor la Parohia Băile Govora. Întâlnirea a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum, în semn de mulțumire pentru toate facerile de bine.

Cu această ocazie s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi probleme de actualitate, diverse probleme  cu caracter  administrativ-gospodăresc din fiecare parohie.

În cadrul întâlnirii a luat parte și Pr. Rădulescu Emil, preot paroh la Parohia Băbeni I, care a prezentat desfășurarea centrelor catehetice din cadrul cercurilor pastorale.

Întrunirea preoţilor din Cercul  pastoral Govora a fost un prilej de sporire a comuniunii şi intensificare a colaborării între preoţi, iar pentru credincioşi a fost un prilej de întărire în credinţă şi de integrare reală în viaţa Bisericii.

Manifestarea se încadrează în rândul evenimentelor dedicate Anului Omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și anul comemorativ al Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisercești.

Alte articole despre: