Eşti aici

„Colinde, colinde...vestiți și dăruiți!”

22 Decembrie 2018 / Social

Cu binecuvăntarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protoieria Drăgășani, în săptămâna premergătoare Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos au fost desfășurate activități culturale și filantropice.

O nouă etapă a proiectului social-cultural Colinde, colinde...vestiți și dăruiți! a fost derulată de membrii Coralei preoțești „Sfântul Stelian” din Protoieria Drăgășani, dirijată de părintele Ion-Dan Drăguț. Astfel, din inițiativa părintelui protoiereu Daniel Bîrneață au fost susținute recitaluri de colinde în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică nr.2, Băbeni și la Centrul de Zi pentru copii Orlești, beneficiarii acestor Centre socio-medicale primind daruri de dulciuri și alimente din partea Protoieriei.

"Cu colindul azi venim/ Și pe Domnul vi-L vestim,/ Că S-a născut Domn frumos,/ Numele lui este Hristos!

Colindele tradiționale și darurile împărțite astăzi vestesc marea milostivire a lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră - prin Nașterea Pruncului Sfânt - și să fie întrucâtva, răspunsul dragostei noastre față de Dumnezeu, în mijlocul vostru, dragi copii, tineri și oameni sensibili. În același timp, așezăm la inimile voastre, prin cântarea și prezența noastră aici gândul că, din colindele românesti transpare, în primul rând, bucuria pură a omului, a întregii creații că Fiul lui Dumnezeu S-a întrupat pentru a pune capăt morții, păcatului, stricăciunii", a spus părintele Luca-Georgian Sîia în cadrul dialogului catehetic cu tinerii.

Alte articole despre: