Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Drăgășani s-a întrunit la Parohia Dobrușa

17 Februarie 2017 / Administrativ

Joi, 16 februarie 2017, în Protoieria Drăgășani, la Parohia Dobrușa, din Comuna Ștefănești, județul Vâlcea, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întrunirea preoților din Cercul pastoral- misionar Drăgășani.

        Lucrările cercului pastoral au debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, după care Părintele Protoiereu Iulian Mădălin Bușagă a transmis cuvântul de binecuvântare din partea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului. Tema întâlnirii, intitulată „Apariția icoanei și a picturii în Biserică, în viața creștinului ortodox și în școală”, a fost prezentată de părintele Dragoș Butușină, preot paroh la Parohia Dobrușa. Părintele a explicat înțelesul cuvântului ,,icoană”, care derivă din grecescul ,,εικον” și înseamnă ,,chip”, subliniind că icoana este fereastră către cer, o ,,teologie în imagini", ea anunțând prin culori ceea ce Evanghelia propovăduiește prin cuvânt. Părintele paroh a subliniat faptul că atâta har a revărsat Dumnezeu asupra pictorilor, încât, în reprezentările sfinte, cuvântul nu și-a pierdut înțelesul și puterea dumnezeiască, ci, mai mult parcă, s-a întrupat în imagine, păstrându-și sensul și semnificația neschimbate.

După prezentarea referatului s-au purtat mai multe discuții, dezbătându-se probleme de ordin misionar-pastoral, cultural, social-filantropic şi administrativ apărute în cadrul vieţii şi activităţii preoţilor şi enoriaşilor din parohii.

În încheiere, Părintele Protopop Iulian Mădălin Bușagă a mulţumit părintelui paroh pentru organizarea cercului pastoral, celorlalți preoți pentru participare şi a supus atenţiei o serie de probleme administrative.

Întrunirea preoţilor din Cercul pastoral Drăgășani a constituit un prilej de intensificare a colaborării între preoţi, manifestarea încadrându-se în rândul evenimentelor dedicate „Anului omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi al pictorilor bisericeşti şi Anului comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului ”, în Patriarhia Română.

Alte articole despre: