Eşti aici

Cercul pastoral Gura Văii s-a întrunit la Parohia Bujoreni

31 Mai 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului,  miercuri,  30 mai, a avut loc întrunirea preoților din Cercului pastoral- misionar Gura Văii, din Protoieria Călimănești.

Activitățile s-au desfășurat la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Bujoreni. Lucrările cercului au debutat cu săvârșirea slujbei de Te Deum, urmată de susținerea referatului de către părintele Tănasie Marcel, „1918 la români – Ziua naţională a României. ,,Pentru istoria noastră națională, Marea Unire de la Alba Iulia, din 1918 reprezintă evenimentul cel mai important și semnifică împlinirea idealului românesc de a trăi liber într-un singur stat național unitar ”, a precizat părintele referent.

 Din  discuțiile finale s-a concluzionat ideea că „Declarațiile de Unire a Basarabiei cu România (9 aprilie 1918), de Unire a Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918) și Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, arată voința puternică a tuturor românilor, susținută și asistată în permanență de Biserică, de înfăptuire a unui stat unitar român care să reprezinte națiunea română oricând și pretutindeni, față de toate țările lumii și să facă tot ceea ce este necesar în interesul țării”.

În partea a doua a întâlnirii au fost identificate o serie de mijloace pastorale privitoare la intensificarea activităților educative și sociale desfășurate în cadrul parohiilor.

Alte articole despre: