Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia „Sfântul Ilie” - Drăgășani

20 Iulie 2018 / Administrativ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, joi, 19 iulie 2018, în Parohia „Sfântul Ilie” din municipiul Drăgășani, a avut loc întâlnirea preoților din cadrul Cercului pastoral Drăgășani.

Întâlnirea a debutat cu Taina Sfântului Maslu, săvârșită de preoții  Valentin Popa și  Ioan Lăzărescu, la finalul căreia  părintele paroh, Popa Valentin, a susținut tema Contribuția Bisericii la promovarea conștiinței naționale a poporului român și la făurirea statului român unitar modern.

Părintele a subliniat că „Unirea de la 1918 a însemnat încununarea, cu deplină biruință, a unor scumpe năzuințe, purtate în suflet ani în șir de mulțimea atâtor români, în pofida împotrivirilor dușmane, pentru unitatea lor într-o singură țară de sine stătătoare. Biserica Ortodoxă Română strămoșească, prin cler, a fost alături de păstoriți, împărtășind împreună cu ei bucuriile, dar mai ales necazurile, prețuind bunele tradiții de proslăvire a jertfelor pentru dreptate și adevăr, fiind prezentă în luptele duse de poporul român pentru independență, în menținerea vie a dragostei frățești și a idealului unității românești”.

Prezent la discuții, părintele protoiereu Ion Dumitrașcu a propus o serie de proiecte cu caracter educativ și misionar ce se vor desfășura pe perioada de vară în cadrul activităților catehetice și social-filantropice.

Alte articole despre: