Eşti aici

Cerc pastoral la Parohia Câineni II

31 Mai 2019 / Administrativ

La Parohia Câineni II din Protopopiatul Călimăneşti s-a desfășurat joi, 30 mai, o nouă sesiune a lucrărilor cercului pastoral la care au participat, alături de părintele protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu, preoții din parohiile Câineni I, Câineni II, Greblești, Boișoara, Bumbuiești, Găujani, Bratovești, Titești, Mlăceni, Perișani, Racovița, Robești-Balota, Poiana și Spinu.

Organizată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul manifetărilor „Anului omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) şi Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”, întâlnirea prilejuit dezbaterea unor de teme de pastorație corelate la realitățile satului românesc actual.

Vorbind despre satul românesc, părinte Ionuț Alexandru Istratie a subliniat că „în comunitățile rurale se păstrează vie legătura dintre generaţii mult mai profund decât în orașul. Se constată cu ușurință că foarte mulți oameni care astăzi nu mai locuiesc la sat, deși sunt plecați de mult timp din locurile în care s-au născut, au păstrat nostalgia spațiului copilăriei în care revin, căutându-și rudele și depănând amintiri”.

Analizând problemele actuale din lumea satului generate de fenomenul depopulării  și îmbrătrânirii acestora, de plecarea tinerilor la muncă în străinătate, părintele protoiereu Nicolae Laurențiu Ceaușu a propus desfășurarea unor proiecte filantropice pentru ajutorarea bătrânilor și a persoanelor sărace din comunități.

Alte articole despre: