Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie: „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ne încredințează că sfinţenia este taina luminoasă a prezenţei lui Dumnezeu, care transfigurează omul curățit de patimi”

26 Octombrie 2020 / Viața Eparhiei

„Dumnezeu săvârşeşte minuni, spre a confirma sfinţenia de care s-au împărtăşit în viaţa lor pământească sfinții. Cu cât membrii Bisericii sunt mai uniţi cu Mântuitorul Hristos, cu atât ei se împărtăşesc tot mai mult de sfinţenia Lui”, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la Parohia Mădulari din Protopopiatul Drăgășani.

Continuând cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a arătat că „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie și-a alipit sufletul său de cele cerești, căutând să săvârșească mai întâi cele bineplăcute lui Dumnezeu. Dobândind înțelepciune, a căutat să înainteze nu în demnitățile politice cu care conducătorii lumești și vremelnici îl ademeneau spre a se lepăda de Dumnezeu, ci să dobândească viaţa veşnică făgăduită de Mântuitorul Hristos, izvorâtorul şi susţinătorul sfinţeniei în noi.
Primind cununa muceniciei, ne-a încredințat că sfinţenia este taina luminoasă a prezenţei lui Dumnezeu, care transfigurează omul curățit de patimi.  
În acest sens, Sfântul Ioan Gură de Aur arăta că slava de care se fac părtaşi sfinţii, intraţi în odihna Împărăţiei Preasfintei Treimi, se manifestă şi în nestricăciunea sfintelor moaşte, ca preînchipuire şi anticipare a incoruptibilităţii din veacul viitor”, a precizat Chiriarhul Râmnicului.

Alte articole despre: