Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Măciuca s-a întrunit la Parohia Fîrtăţești II

8 Octombrie 2015 / Viața Eparhiei

Miercuri, 7 octombrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în Protopopiatul Drăgășani, la Parohia Fîrtățești II, din comuna Fîrtățești, județul Vâlcea, s-a întrunit Cercul pastoral-misionar Măciuca.

Întâlnirea a debutat la ora 8.00 cu săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în Biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care pr. paroh Gîrju Ion a susținut referatul teologic cu tema „Sfântul Ioan Gură de Aur, apărător al dreptei credințe, învățător al pocăinței, luminător al familiei creștine și a vieții monahale și promotor al filantropiei creștine”.

Cu această ocazie, s-au dezbătut probleme culturale, misionare, sociale şi probleme de actualitate în scopul comunicării mai bine a realităţilor din fiecare parohie şi a identificării metodelor de pastoraţie specifice mediului urban sau rural în care preotul îşi desfăşoară activitatea.

Preoţii prezenţi la cerc au fost informaţi despre hotărârea Sf.Sinod al B.O.R. nr.311/12 martie 2014, în legătură cu îndrumarea pastorală a clerului şi credincioşilor privind necesitatea respectării rânduielilor liturgice referitoare la oficierea Tainei Sfintei Cununii şi a Tainei Sfântului Botez, despre prevederile Legii nr.165/2013, referitoare la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură şi echivalent, a imobilelor preluate abuziv de regimul comunist din România și despre necesitate implicării parohiilor în activitatea filantropică a Bisericii, prin acordarea de ajutoare copiilor ce provin din familii defavorizate, a spus Părintele Iulian Mădălin Buşagă, Protopop de Drăgăşani.

Această întrunire a cercului pastoral a avut loc cu ocazia Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.

Alte articole despre: