Eşti aici

Cercul pastoral-misionar Horezu 5 s-a întrunit la Parohia Tina

2 Noiembrie 2015 / Viața Eparhiei

La Parohia Tina din Comuna  Livezi, judeţul Vâlcea, pe data de 27 octombrie 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a avut loc întâlnirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 5 din Protopopiatul Horezu. Manifestarea a avut loc sub egida Anului omagial al Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur.

Întrunirea a debutat cu Taina Sfântului Maslu săvârşită  în Biserica „Adormirea  Maicii Domnului” din această parohie, de către un sobor de preoţi, membri ai acestui cerc. După slujbă, lucrările întrunirii au continuat cu dezbaterea temei referatului „Sfinții Ierarhi români”, susținut de părintele paroh Cocoș Barbu Aurel.

Partea a doua a întâlnirii a fost marcată de analizarea problemelor curente ale activităţii pastoral-misionare şi administrative cu care se confruntă parohiile din Protoieria Horezu, insistându-se asupra intensificării activităţii social-filantropice şi dezvoltarea activităţilor tradiţionale cultural-educative, pentru atragerea şi formarea copiilor şi a tinerilor în spiritul creştin ortodox.

Următoarea întâlnire a Cercului Pastoral 5 va fi în luna noiembrie, la Parohia Slăvești din localitatea Berbești.

Alte articole despre: