Eşti aici

Binecuvântare arhierească pentru credincioșii Parohiei Barza

29 August 2018 / Viața Eparhiei

La Sărbătoarea Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Barza din localitatea Budești, Protoieria Călimănești.

Chiriarhul Râmnicului a fost întâmpinat de autoritățile locale, preoții și credincioșii prezenți la slujbă.

„Pentru viața curată unită cu rugăciunea și postul, pentru aspra sa viețuire, Sfântul Ioan Botezătorul era prețuit de oamenii din popor și admirat, deși în mod rezervat, și de regele Irod”, s-a arătat în cuvântul de învățătură împărtășit la finalul Sfintei Liturghii.

„Sfântul Ioan  mustră nelegiuirile și păcatele regelui și ale Irodiadei,  soția nelegitimă a lui Irod, însă mustrarea sa nu se rezuma la înfierarea păcatului, ci era urmată de o chemare la îndreptare, la redobândirea respectului pentru demnitatea umană. Orbirea morală a Irodiadei și făgăduința regelui Irod, sub impulsul beției, către  Salomeea, au dus însă la uciderea unui om drept. Sfântul Ioan Botezătorul plătește, așadar, cu prețul vieții sale pământești propovăduirea pocăinței, a sfințeniei și a dreptății într-o lume a păcatului”.

Alte articole despre: