Eşti aici

Tabără de încondeiat ouă la Vlădești

16 Aprilie 2019 / Învățământ

În perioada 15-19 aprilie, la Școala Generală „Grigore Mihăescu” din Vlădești, are loc cea de-a doua ediție a „Taberei de încondeiat ouă”.

Parohia Vlădești-Țânțulești a fost invitată să participe, în calitate de partener, la activitățile realizate împreună cu Parohia Vlădești  și Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

„Tabara a fost realizată în cadrul programului educațional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi îşi propune să iniţieze un număr de aproximativ 100 de copii în arta încondeierii ouălor de Paști. Alături de elevii Școlii Generale Vlădești, așteptați sunt și elevi de la alte instituții de învățământ. În prima zi au participat elevii clasei pregătitoare de la Școala „Anton Pann", împreună cu doamna învăţătoare Maria Olaru.

Bucuria micilor nostri enoriaşi şi prieteni nu se poate descrie, deși unii dintre ei au participat și la prima ediție a taberei, organizată în anul 2018 la Mănăstirea Sfântul Nectarie din Vlădeşti. Alături de grija preoţilor şi a cadrelor didactice, o importanţă capitală pentru succesul activităţii, o are efortul, dedicația, şi experienţa artistică a doamnei Mioara  Comănescu-Plop de la Centrul Județean pentru Conservarea Culturii Tradiționale Vâlcea”, a precizat părintele Ciprian Sîrbu.

Alte articole despre: