Eşti aici

Sfintii Trei Ierarhi - Hram Craiova
Sfintii Trei Ierarhi - Hram Craiova
Sfintii Trei Ierarhi - Hram Craiova
Sfintii Trei Ierarhi - Hram Craiova
Sfinții Trei Ierarhi

Sărbătoarea Facultății de Teologie din Craiova

Sfinţii Trei Ierarhi au fost prăznuiți în mod deosebit de profesorii și studenţii Facultăţii de Teologie din Craiova. ÎPS Părinte Irineu a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Madona Dudu din Craiova, împreună cu ceilalţi membri ai Sinodului Mitropolitan.

Sfinţii Trei Ierarhi au fost prăznuiți în mod deosebit de profesorii și studenţii Facultăţii de Teologie din Craiova. ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Madona Dudu din Craiova, împreună cu ceilalţi membri ai Sinodului Mitropolitan şi un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii, ÎPS Părinte Irineu a vorbit despre viaţa şi faptele minunate ale Sfinţilor Trei Ierarhi, prezentându-i ca exemple vii de smerenie şi înţelepciune, vrednice de urmat, atât de clerul Bisericii, cât și de poporul dreptcredincios.

După slujbă, momentele festive închinate Sfinţilor Trei Ierarhi au continuat în Aula Nestor Vornicescu a Centrului de Restaurare şi Vizualizare al Facultății de Teologie, unde a fost prezentat bilanţul activităţilor academice din 2015 și a avut loc un concert de muzică religioasă.

În încheiere, cei cinci arhierei din Mitropolia Olteniei s-au întrunit în şedinţă de lucru. Sinodul Mitropolitan este alcătuit din ÎPS Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, PS Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, și PS Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alte articole despre: