Eşti aici

Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc

1 Octombrie 2019 / Știri din țară

La sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a participat, la invitația Preasfințitului Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, la hramul Catedralei Episcopale din Miercurea Ciuc.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de  Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințiții Părinți Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Visarion, Episcopul Tulcii și Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei și Locțiitor al Eparhiei Dacia Felix.

Hramul Catedralei Episcopale din acest an se înscrie în rândul evenimentelor dedicate împlinirii a 25 de ani de la înființarea Eparhiei Covasnei și Harghitei.

Biserica a fost construită între anii 1929-1936 de către preotul Gheorghe Cerbu și credincioșii români din Miercurea Ciuc, sub purtarea de grijă a marelui Mitropolit al Ardealului, Nicolae Bălan, care a târnosit-o în ziua de 8 noiembrie 1936.

După înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, în anul 1994, biserica ,,Sfântul Ierarah Nicolae” a devenit Catedrala Episcopală.

Alte articole despre: